Lionel Messi er for 16. år i træk udnævnt til Årets FIFA-hold for 16. år i træk
— Hvad siger Ronaldinho?

Den 28. februar 2023, FIFA-prisuddelingen, blev Messi, der bærer Argentina Messi trøje, udvalgt til Årets FIFA-hold i 16 år i træk siden 2007, hvilket bliver den spiller, der er blevet udvalgt til Årets FIFA-hold flest gange, hvilket skaber en historisk rekord. Og i år har Barcelona igen ingen spiller udvalgt årets bedste holdopstilling. (FIFA er et internationalt fodboldforbund, der er stiftet af Belgien, Frankrig, Danmark, Sverige, Nederlandene, Schweiz, Spanien og Spanien, og som blev grundlagt den 21. maj 1904 i Paris, Frankrig, med 209 medlemmer, og er medlem af General Federation of International Federations).

Ronaldinho skrev i sine lykønskninger på de sociale medier: “Tillykke til Messi, den bedste spiller i verden!”

Ronaldinho, fra Barcas daværende nr. 10, en af de teknisk set smukkeste spillere nogensinde, sagde efter at have overværet Messis første træning med førsteholdet, at knægten, der var syv år yngre end ham, ville blive en bedre spiller end ham selv. Den 1. maj 2005 var Messi 17 år, 10 måneder og 7 dage gammel, da han scorede sit første La Liga-mål med en fremragende assist fra ingen ringere end Ronaldinho.

Når Ronaldinho var i den negative presse, hævdede Messi altid: “Ronaldinho er meget speciel for mig, siden jeg blev forfremmet til førsteholdet, har han givet mig stor hjælp, han støtter mig, opmuntrer mig, giver mig mange råd, i svære tider er han altid den første til at hjælpe mig.” Messi er ikke en mand af ord, han er mere vant til at udtrykke sig gennem handlinger. I 2:0-sejren over Rangers i Champions League spillede Messi gentagne gange bolden videre til Ronaldinho, hvis form var ved at glide ned. Ifølge statistikkerne lavede Messi i alt 25 afleveringer til Ronaldinho, der bærer den billige trøje i den kamp, men kun 2 afleveringer til sin anden makker Henry.

En brasilianer og en argentiner, de kommer fra to lande, der er ærkerivaler i fodbold. De er holdkammerater og var oprindeligt endnu mere rivaler på banen. Den tid, Ronaldinho og Messi tilbragte sammen, var faktisk kun fem korte år i Barca fra 2003 til 2008. Men deres venskab er utrolig stærkt, indtil i dag. Deres venskab er dog uforlignelig stærkt indtil i dag. Forholdet mellem Ronaldinho og Messi rækker ud over almindelige meningsforskelle, stillingsstridigheder og aldersforskelle. Det eneste, der kan forklares, er nok sympatien mellem genier!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *